COD GALBEN de inundaţii pe râuri din trei judeţe

 
COD GALEBEN de inundaţii pe râuri din trei judeţe
COD GALEBEN de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Cod galben. Hidrologii anunţă instituirea unei avertizări cod galben de inundaţii pe râuri din 3 judeţe din ţară, până vineri seara.

 

 

Cod galben. Prima avertizare emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) vine ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale coltelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega – bazin superior, Timiş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Caransebeş – amonte S.H. Lugoj.

Atenţionarea este valabilă pentru judeţele Timiş şi Caraş–Severin, până la ora 23, fenomenele putându-se produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bega.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Crasna - sector aferent amonte S.H. Crasna, judeţul Sălaj.

Atenţionarea pentru râurile din judeţul Sălaj este valabilă până vineri, la ora 22.
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?