Coaliția de guvernare se reunește luni pe Codul fiscal și salariile demnitarilor

 
Coaliția de guvernare se reunește luni
Coaliția de guvernare se reunește luni

Coaliția de guvernare urmează să se reunească luni, pe agenda discuțiilor fiind ordonanța privind salariile demnitarilor și situația creată după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament, conform unui anunț făcut de președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb.

Liderii coaliției de guvernare vor discuta subiectul retrimiterii în Parlament a noului Cod fiscal, decizie luată vineri de președintele Klaus Iohannis, și ar putea decide convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea acestui document.

"Dacă mă întrebați pe mine, undeva în a doua parte a lunii august trebuie făcută sesiune extraordinară parlamentară', a afirmat vineri Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Rovana Plumb a mai spus că Codul fiscal nu trebuie să fie un instrument politic, ea cerându-le celor de la PNL să fie responsabili și să adopte documentul.

Șefa interimară a PSD a reiterat că legea salarizării, care este legată de adoptarea Codului fiscal, se află în pericol, la fel ca și perspectiva majorării salariilor în sectorul bugetar.

Joi, Rovana Plumb, ministru al Muncii, preciza că ordonanța privind salariile demnitarilor va fi discutată luni în cadrul coaliției de guvernare și că sustenabilitatea finanțării acestei măsuri va fi abordată la rectificarea bugetară.

"Totdeauna, atunci când se face rectificarea bugetară, trebuie avute în vedere toate măsurile adoptate de către Guvern și Legislativ anterior aplicării rectificării bugetare. În momentul de față, pe ordonanța privind salariile demnitarilor nu există bugetare", arăta Plumb.

Vineri, premierul Victor Ponta declara că, în contextul respingerii Codului fiscal de către președinte, Guvernul va începe să promoveze măsurile cuprinse în acest document fie prin ordonanță de urgență, fie prin prin asumarea răspunderii. Ponta și-a exprimat însă regretul că s-a pierdut consensul politic pe tema Codului fiscal.

În cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal transmisă vineri Senatului, președintele Iohannis arăta că punerea în aplicare a documentului "ar genera implicații majore la nivelul construcției bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menținere a consolidării fiscale" și că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene și Fondului Monetar Internațional, "atrage, în mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB și deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergență și Strategiei Fiscal-bugetare".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?