CNMR solicită impunerea de măsuri urgente în cazul celor 39 de sclavi români din Spania

 

În urma descoperirii unei grupări infracționale care activa în orașul Las Pedroñeras din Spania, care exploata zeci de cetățeni, muncitori sezonieri, printre care 39 de români, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de domnul Alexandru Cumpănașu, s-a sesizat și solicită autorităților române să întreprindă măsuri urgente în cazul de față, dar și în celelalte situații relatate anterior de către organismele media, despre care nu s-a mai aflat nimic. 

Ținuți în condiții insalubre, fără apă potabilă, suprasolicitați, prost retribuiți, amenințați cu abandonul în mijlocul câmpului dacă luau atitudine și tratați ca sclavii, cei 39 de români folosiți la cules de usturoi au fost salvați în urma unei operațiuni desfășurate de către poliția spaniolă, în colaborare cu poliția română.  

Este vorba despre cel mai recent caz de sclavie în care sunt implicați cetățeni români. În urma acestui fapt, Coaliția Națională pentru Modernizarea României a luat atitudine, solicitând Ambasadei Spaniei, Ministerului Afacerilor Externe și Guvernului României să dea explicații și să intervină în soluționarea problemelor similare, care trenează, fiind ignorate sistematic, după cum se menționează în comunicatul CNMR:

„Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României se solidarizează cu cei 39 de români din Spania aflaţi în sclavie dar şi cu sutele de români aflaţi în sclavie în Sicilia peste care s-a așternut liniștea.

Susținem demersul Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), membră a CNMR din anul 2016, cu privire la o implicare eficientă a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni inclusiv prin conferirea de atribuții sporite acestui minister.

Semnalăm ministrului Păstârnac și Guvernului României situația identică în care se află sute de români în Sicilia, despre care membrii CNMR au avertizat guvernele care s-au succedat în ultimii 3 ani.

De asemenea, CNMR atrage atenția ministrului Afacerilor Externe asupra lipsei de implicare și preocupare a unor consuli români din Italia și Spania în mod special față de comunitatea românilor exploatați. CNMR va face publice în perioada următoare cazuri concrete unde autoritățile române nu au reacționat, ignorând violurile, bătăile și sclavia modernă a multor români din afara țării.”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?