Șeful CNCD - Asztalos Csaba o acuză pe Gabriela Firea de discriminare

 
Asztalos Csaba
Asztalos Csaba

Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a declarat, miercuri, la B1TV, că proiectul prezentat, miercuri, de primarul general Gabriela Firea, cu privire la introducerea vinietei de acces în București, este discriminatoriu.

Avem decizii ale instanței în alte situații care au declarat nelegale astfel de taxe. Să vă explic de ce: județul în care este înmatriculat un autovehicul nu are nicio relevanță cu mișcorarea poluării mediului.

Dacă dna Firea spunea că va introduce o taxă pentru toate autovehiculele care au un grad mare de poluare indiferent unde sunt înmaticulate nu era o discriminare.

Dacă interziceam accesul autovehiculelor, a tuturor care sunt sub euro 3, în centrul Capitalei sau în zonele aglomerate, nu era o discriminare.

Deci, nu poți să pui pe criteriul locului de inmatriculare a unui autovehicul, ci poți să pui o taxă pe gradul de poluare al unui autovehicul.

De exemplu, în Germania sunt orașe care au spus: din anul x se interzic mașinile diesel idiferent de euro 4 sau 5 sau altul”, a declarat șeful CNCD, Asztalos Csaba.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Leo
15 Aug 21:59
Americanul,nu esti cumva acultator de Florin Salam???
Răspunde
0 0
Americanul
15 Aug 10:00
Functia astuia este discriminare la adresa Romaniei.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?