Clopotele vor bate din nou la Biserica Evanghelică din Bistriţa

 
foto: RTV
foto: RTV
Noile clopote de la Biserica Evanghelică din Bistriţa, turnate în Germania, precum şi ceasurile au ajuns la Bistriţa vineri dimineaţă şi vor fi puse în funcţiune pe 11 octombrie.

Valoarea obiectelor sosite la Biserică Evanghelică se ridică la 120.000 de euro, dar valoarea totală a pagubelor este estimată la peste un milion de euro. O parte din suma necesară reparaţiilor a venit în urma teledonului organizat de Realitatea TV. 

Biserica Evanghelică, monument din secolul al XIV-lea va fi reabilitată cu ajutorul donaţiilor după ce turnul a fost mistuit de flăcări. Autorităţile speră ca până în noiembrie, scheletul să fie montat în totalitate, iar acoperişul bisericii refăcut. Deocamdată s-au pus bazele şarpantei, iar vineri au venit clopotele, donaţie din partea Asociaţiei Saşilor Bistriţeni din Germania şi Austria. Localnicii abia aşteaptă să audă din nou clopotele bătând în biserică.

La scurt timp după incendiul care a devastat monumentul pe 11 iunie, Realitatea TV a organizat un Teledon, la care oamenii politici şi reprezentanţii unor firmei au donat sume considerabile. În urma campaniei "Viitor pentru trecut", Realitatea TV a adunat circa 450.000 de lei şi 2.000 de euro. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?