Claudiu Manda, despre finanţarea externă a protestului: "Rămâne să vedem dacă SRI a ştiut"

 
Claudiu Manda, despre finanţarea externă a protestului: "Rămâne să vedem dacă SRI a ştiut"
Claudiu Manda, despre finanţarea externă a protestului: "Rămâne să vedem dacă SRI a ştiut"

Preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat, marţi, cu referire la informaţiile potrivit cărora mitingul din 10 august ar fi fost finanţat din plan extern, că "rămâne de văzut dacă SRI a ştiut acest lucru".

 

 

"Am văzut şi eu ce a apărut în spaţiul public. Rămâne să vedem dacă SRI a ştiut despre acest lucru. Sunt mai multe subiecte. Sigur că, în măsura în care o să avem răspunsuri şi o să le putem oferi opiniei publice, o s-o facem. Eu cred că în primul rând ar trebui să existe o finanţare transparentă, dacă vine din străinătate şi aici este o chestiune de legislaţie, pe de o parte. Pe de altă parte, dacă această finanţare vine cu un anumit scop, de a destabiliza structuri şi instituţii ale statului, sunt lucruri de competenţa organelor de anchetă, din zona Parchetelor, eventual şi din alte instituţii", a declarat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI.

PSD a cerut, marţi, instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile ”de o gravitate excepţională” care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august.

”PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august. Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august ”conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român”.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?