Citi a revizuit în urcare prognoza pentru cursul de schimb la finalul lui 2009 la 4,32 lei/euro

 
Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org
Grupul Citi a revizuit prognoza pentru cursul de schimb la finalul acestui an la 4,32 lei/euro, de la estimarea anterioară de 4,1 lei/euro, aşteptându-se la o prezenţă activă a băncii centrale pe piaţa valutară, pentru a contracara efectele negative ale incertitudinii politice.
"În contextul aşteptărilor noastre ca tensiunile politice să se mai stabilizeze până la începutul anului viitor, estimăm o apreciere moderată a leului în 2010. Din acest punct de vedere, acordăm multă importanţă instalării unui nou guvern după alegerile prezidenţiale, astfel încât acordul cu FMI şi Comisia Europeană să poată fi reluat după o posibilă întârziere pentru a doua evaluare, programată pentru decembrie 2009", precizează analiştii Citibank, într-un raport.

În continuare, ei prognozează un nivel al cursului de schimb de 4,25 lei/euro după primele trei luni din 2010, de 4,20 la jumătatea anului viitor, 4,18 lei/euro după primele trei trimestre, respectiv de 4,15 lei/euro la final de 2010.


Marţi, cursul de schimb a testat nivelul de 4,30 lei/euro, în contextul căderii guvernului Boc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?