Cioloş: Sistemul antirachetă de la Deveselu e în grafic, nu e o ameninţare faţă de o ţară anume

 
Baza balistică de la Deveselu, din România, găzduiește 24 de interceptori antirachetă de tip SM-3
Baza balistică de la Deveselu, din România, găzduiește 24 de interceptori antirachetă de tip SM-3

Provocările de securitate au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO, iar România e pregătită să contribuie la acest obiectiv, a spus premierul Cioloş, adăugând că sistemul antirachetă de la Deveselu nu trebuie văzut ca o ameninţare la adresa "unei ţări anume".

"Provocările de securitate din regiune şi din întreaga lume au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO de descurajare a conflictelor şi de apărare, inclusiv pe flancul estic. România s-a angajat şi este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summit-ului NATO care va avea loc în luna iulie, la Varşovia. De asemenea, operaţionalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu şi transferul acesteia către NATO sunt în grafic. Prezenţa acestui sistem pe teritoriul românesc şi, implicit, al NATO, nu trebuie însă interpretată ca o ameninţare la adresa unei ţări anume, ci ca un sistem defensiv în faţa unor potenţiale ameninţări externe", se arată, duminică, în mesajul premierului Dacian Cioloş, cu ocazia Zilei NATO, potrivit Mediafax. 

Premierul Dacia Cioloş mai spune că Guvernul menţine angajamentul făcut ca ţară, odată cu aderarea la NATO, de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei, dublată de alocarea fondurilor necesare pentru înzestrarea corespunzătoare a armatei, dar şi pentru creşterea calităţii vieţii militarilor.

"Astăzi este momentul să le mulţumim tuturor celor care au contribuit prin eforturile şi profesionalismul lor la respectul de care se bucură România în rândul statelor aliate şi să omagiem jertfa militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni ale NATO", se mai arată în mesajul premierului.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Silviu Turcu
03 Apr 18:38
daca v-a pleca o racheta din Crimea nu stiu pe cine o sa apere scudul ala!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?