Cioloş, după întâlnirea cu Juncker, la Bruxelles: Locul României este în nucleul dur al UE

Dacian Cioloş a postat, pe contul personal de Twitter, un comentariu după întâlnirea cu Jean Claude Juncker, la Bruxelles.Cioloş a explicat că a discutat cu Juncker despre viitorul Uniunii Europene şi despre rolul pe care îl joacă România.

"Am discutat cu Juncker despre viitorul UE. Locul României este în nucleul dur al UE, iar pentru a ajunge acolo trebuie să fie credibilă și implicată", sună mesajul postat pe Twitter.

Dacian Cioloş face, de luni 20 martie, o vizită de cinci zile la Bruxelles unde are programate întâlniri cu înalţi oficiali şi lideri politici europeni. Vizita are loc în contextul dezbaterilor lansate de Comisia Europeană pe tema posibilelor scenarii privind viitorul Uniunii Europene. Totodată, în cadrul discuţiilor, fostul premier va aborda teme sectoriale şi subiecte de actualitate europeană de interes pentru România.

Marţi, fostul premier va avea întâlniri cu Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul şi cu Comisarul European pentru Politici climatice şi energie, Miguel Arias Canete.

Miercuri, Dacian Cioloş va avea o reuniune cu Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani şi are programate întâlniri cu Prim-Vicepreşedintele Comisie Europene, Frans Timmermans, reponsabil pentru o mai buna legiferare, relatii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, cu Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, reponsabil pentru portofoliul Locuri de munca, creştere, investiţii si competitivitate şi cu Comisarul european Gunter Oettinger, responsabil pentru buget şi resurse umane.

Joi şi vineri, Dacian Cioloş are prevăzute o serie de reuniuni cu organizaţii neguvernamentale de la Bruxelles şi cu înalţi funcţionari europeni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?