Cioloş, despre pericolul reprezentat de partidele populiste sau extremiste

 
Dacian Cioloş vrea eliminarea plăţii CASS pentru veniturile multiple ale aceleaşi persoane 
Dacian Cioloş vrea eliminarea plăţii CASS pentru veniturile multiple ale aceleaşi persoane 

România nu are partide populiste sau extremiste în Parlament, a declarat vineri premierul Dacian Cioloș, precizând că speră ca situația să rămână la fel și după alegerile parlamentare, transmite Agerpres. "În continuare, România este una din rarele țări din această zonă care nu are încă partide populiste sau extremiste în Parlament și sper să nici nu fie cazul chiar și după aceste alegeri. Asta nu înseamnă că anumite formațiuni politice nu folosesc abordări populiste, mai ales în campanii electorale", a afirmat Dacian Cioloș, la Forumul Societății Civile din Europa Centrală și de Est, organizat vineri la București.

Potrivit lui Cioloș, în România, se speculează diferențele de așteptări între diferite categorii sociale din partea instituțiilor statului și din partea decidenților.

"Anumite neajunsuri în reforma unor instituții sau politici ale statului (...) sunt compensate în discursul populist cu provocarea fricii, provocarea de teamă, de ură, care duce apoi la manipulare. (...) De multe ori se folosește această teamă și ură chiar împotriva străinilor, făcând această paralelă între noi, acasă, și ei, dincolo, uitându-se faptul că avem (...) câteva milioane de români care lucrează în străinătate, care au contact cu această străinătate și care de fapt în viața lor de zi cu zi integrează ceea ce, din păcate, unii lideri politici speculează (...) în mod simplist", a spus Cioloș.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?