Cioloș: PSD-ul lui Dragnea și al lui Dăncilă continuă campania populistă de atacare a Occidentului

 
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș consideră că PSD-ul lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă continuă campania populistă de atacare a Occidentului sub pretextul apărării intereselor românești.

Liderul PLUS a reacționat în contextul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva făcut cu constructori spanioli.

Dacian Cioloș spune că ministrul Răzvan Cuc duce o adevărată campanie de imagine, ironizându-i pe „străinii cei răi”.

”PSD-ul lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă continuă campania populistă de atacare a Occidentului sub pretextul apărării intereselor românești.

Ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, nu întâmplător unul dintre favoriții lui Dragnea, se războiește de mai multe zile cu firma spaniolă care a construit tronsonul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, aducând în discuție demnitatea sa de român.

După ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a reziliat contractul cu constructorii spanioli, ministrul Cuc duce o adevărată campanie de imagine, ironizându-i pe „străinii cei răi”. Un populism ieftin, care nu rezolvă problema de fond și nu ne ajută pe noi, românii, să circulăm mai repede pe o autostradă terminată.

Nu luăm nicidecum apărarea firmei spaniole, dar beneficiarul lucrării, CNAIR, trebuia ca, în timpul execuției acesteia, să facă mai multe rapoarte privind calitatea construcției și să le dea publicității.

Da, contribuabilul român trebuia informat, deoarece acolo s-au folosit și bani publici. Bani publici împreună cu bani europeni, pe care Guvernul PSD nu se agită să îi atragă. Ba, mai mult, fuge de ei, pentru că autoritățile europene verifică modul în care sunt cheltuiți. Fără să le pese, de fapt, de lucrarea în sine, guvernanții PSD s-au trezit să reacționeze la spartul târgului pentru că doamna Dăncilă e în campanie electorală pentru prezidențiale.

Dacă nu consultăm rapid niște specialiști și ne bazăm numai pe declarațiile unui ministru populist, riscăm să ne trezim că spaniolii câștigă în instanță și noi rămânem și fără autostradă, și cu banii luați. Bani pe care nu-i plătesc Cuc și Dăncilă, ci îi plătim noi toți, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Răzvan Cuc a vorbit zilele trecute despre rezilierea contractului cu antreprenorul spaniol care a lucrat la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Această bucată va fi preluată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va termina în regie proprie lucrările rămase de executat.

Răzvan Cuc - ministrul Transporturilor: „Autostrada a crăpat, a fost foarte bine că nu s-a făcut recepția, dar îmi cer scuze pentru tupeul pe care l-am avut noi în România să le executăm garanția de bună execuție de 58 de milioane și culmea ne-am mai și permis să le dăm o factură de penalități de 73 de milioane”.

Constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva anunţă declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort, urmând ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?