Cine se poate pensiona cu doar 20-25 ani de muncă. Proiectul a fost adoptat de Parlament

Scoaterea limitei de vârstă stabilită acum la 60 de ani pentru obținerea pensiei de serviciu de către judecătorii și procurorii cu 20-25 de ani vechime în funcție este prevăzută într-un proiect legislativ care a fost adoptat de Parlament recent. Asta va însemna practic că cei care intră de tineri în profesie vor putea să se pensioneze chiar la apogeul carierei, potrivit acocatnet.roJudecătorii și procurorii cu o vechime între 20 și 25 de ani numai în aceste funcții se vor putea pensiona și mai devreme de 60 de ani pentru a obține pensiile de serviciu, potrivit Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Documentul a fost adoptat deja în Parlament încă de anul trecut, dar a fost supus atenției Curții Constituționale în unele privințe și s-au constatat unele nereguli, motiv pentru care se va întoarce pentru modificări în Parlament.

În orice caz, propunerea legislativă nu se va aplica decât după ce trece și de șeful statului și după ce e publicată în Monitorul Oficial.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?