Cine pierde şi cine câştiga în real estate ca urmare a deprecierii leului

Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com
Ponderea majoritară a creditelor ipotecare în valută accesate în ultimii ani, care reprezintă circa 90% din totalul împrumuturilor, precum şi devalorizarea puternică a leului au un impact negativ asupra puterii de consum a românilor din cauza creşterii decalajului dintre o moneda naţională ieftină şi un euro mai scump la plata dobânzilor.


Potrivit raportului realizat de compania de consultanţi imobiliari CB Richard Ellis, pe termen scurt nu se întrevede o ameliorare a acestei situaţii dacă economia românească îşi continuă procesul de încetinire.

"Nu se aşteaptă ca leul românesc să se aprecieze semnificativ până în 2010, prin urmare, povara financiară determinată de împrumuturi va rămâne constantă. În situaţia în care economia românească îşi continuă procesul de încetinire, împrumuturile în valută vor avea o influenţă negativă asupra puterii de consum", susţin autorii raportului de piaţă.

Citeşe mai mult în Business Standard.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?