Cine este politicianul premiat cu titlul de „Cetățean de rușine al orașului”

 

Gălățenii au acordat titlul de „Cetățean de rușine” unor politicieni pe care i-au votat. Pe primul loc, Nicolae Bacalbașa, în prezent deputat PSD de Galați, la primul mandat, după ce înainte a condus Consiliul Județean. Următorii în top sunt doi edili și un alt deputat, Eugen Durbacă, de la ALDE, venit din PSD, via fostul PC.

O asociație din Galați a acordat titlul de „Cetățean de rușine al orașului” unor persoane care au făcut municipiul de râs prin activitățile lor.

Este prima ediție a ineditului concurs care a fost câștigat de patru politicieni, propuși și votați de gălățeni.

Nominalizările au fost făcute de cetățeni, iar premiile au fost acordate în baza unui sondaj realizat pe Facebook de asociația „Curățăm Galațiul”.

Primul pe listă a fost deputatul PSD Nicolae Bacalbașa iar următorii în top sunt doi edili și un alt deputat, Eugen Durbacă, de la ALDE, venit din PSD, via fostul PC.

Ce scrie pe Diploma acordată de comunitatea gălățeană? 

„Pentru merite deosebite în activitatea depusă și ca recunoaștere a eforturilor susținute, comunitatea Curățăm Galațiul acordă, în semn de pioasă prețuire dlui Nicolae Bacalbașa acest modest semn de recunoștință. Fie ca, pe viitor, să fim scutiți! Așa să vă ajute electoratul!”

Așa cum autoritățile fac consultări publice pentru a identifica personalitățile care pot fi cetățeni de onoare, în mod similar gălățenii au putut nominaliza și apoi au votat pe cei care, în 2019, au făcut comunitatea de râs. Coincidență sau nu, cel care a primit cele mai multe voturi, parlamentarul PSD Bacalbașa, tocmai a fost amendat de CNCD pentru discurs de ură. În urma nominalizărilor și a voturilor exprimate de cetățeni, pe primele două poziții se află: Nicolae Bacalbașa și Picu Apostol Roman. Aplauze! Sau fluieraturi... În 2019 ei sunt cei care au făcut Galațiul de rușine. Cel mai mult, pentru că lista nu se oprește la cei doi. Pe următoarele două poziții se află primarul Pucheanu și Eugen Durbacă”, au anunțat organizatorii concursului „Cetățean de rușine al orașului”.

Nicolae Bacalbașa este cunoscut pentru desele sale derapaje și un limbaj suburban, în special în Parlament. Cel mai recent în vara acestui an. El a fost amendat „pentru „discurs de ură”, cu 2.000 de lei de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Bacalbașa a fost sancționat de CNCD pentru că i-a spus, la finalul lunii august, deputatului USR Stelian Ion că este „untermensch” – termen utilizat de naziști pentru „non-arieni”, cât și pentru alte afirmații similare făcute la o televiziune din Galați.

Asociația gălățeană a anunțat că va acorda în fiecare an titluri celor care au făcut orașul de rușine. 

Cetățenii sunt rugați să popularizeze acest concurs astfel încât toată lumea să știe ce au făcut în ultimul an persoanele publice, mai spun cei din asociația din Galați.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
borfasi
05 Oct 09:22
Dece insistati cu asemenea puscarias si il dati mereu ?Va plac asemenea aratari?
Nu va e rusine se publicati permanent derbedeii astia?
Răspunde
0 0
borfasi
05 Oct 09:21
Dece insistati cu asemenea puscarias si il dati mereu ?Va plac asemenea aratari?
Nu va e rusine se publicati permanent derbedeii astia?
Răspunde
0 0
cotoi
04 Oct 21:38
Locul 1 ma mir cum de nu a fost impuscat pina acum , dar vorba ceia niciodata nu este prea tirziu .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?