Cine este Paul Stănescu, controversatul baron PSD, propus în locul lui Sevil Shhaideh

Paul Stănescu, senator PSD și președinte al PSD OLT, are o îndelungă istorie în partid, fiind un om de încredere al lui Liviu Dragnea. Mai mult, acesta este cunoscut ca un baron PSD. Totodată, membrii familiei lui Paul Stănescu nu sunt străini de funcţiile publice. Fratele acestuia, Alexandru Stănescu, ocupă funcţia de deputat. Iar tatăl celor doi a fost primarul comunei natale, timp de 12 ani. Mai mult, anul acesta, Olt, județul pe care l-a condus ca şef al CJ OLT, a primit cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării, prin celebrul PNDL 2. La alegerile parlamentare din 2012, din postura de lider incontestabil al judeţului, Paul Stănescu şi-a ajutat şi fratele, Alexandru (52 de ani), să ajungă deputat. Alexandru Stănescu a candidat pe Colegiul 7, ce cuprinde zona de sud a judeţului din jurul oraşului Corabia, lucru defel întâmplător, ci ales strategic deoarece Colegiul cuprinde şi localitatea natală a familiei prezidentului C.J. Olt, respectiv comuna Vişina.

În acea perioadă, Consiliul Judeţean Olt a virat cele mai mari sume publice pentru diverse investiţii – majoritatea reparări ori asfaltări de drumuri - către această zonă de când Paul Stănescu este la cârma instituţiei amintite.

Tatăl lui Paul Stănescu, Constantin Stănescu, a fost primar al comunei Vişina din 2004 până în 2016, şi nu s-ar fi dat la o parte, chiar dacă împlinise 75 de ani.

Întrebat, cu câteva luni înainte de alegeri, dacă îşi doreşte un nou mandat, Constantin Stănescu spunea: „Neapărat!“. Când reporterul i-a amintit dacă nu cumva familia îi recomandă să lase politica, Constantin Stănescu era ferm:

„Cine e şeful? Capul familiei este şeful de când este lumea, indiferent ce funcţii ar avea membrii familiei. Eu sunt capul familiei şi eu decid!“. Până la urmă, n-a mai candidat.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?