Sociolog: Cine e publicul Antena 3. De ce PNL și USR/PLUS nu au nimic de câștigat mergând acolo

 

Sociologul Barbu Mateescu explica intr-o ampla postare pe Facebook din cine este format acum publicul postului Antena 3, atragand atentia in incheiere ca reprezentantii partidelor de Opozitie nu au nimic de castigat daca se compromit aparand in emisiunile acestui post.

"A te duce la Antena 3 nu iti aduce niste avantaje certe, dar poate reprezenta – dupa cum s-a descoperit – un imens scandal de PR. Sunt de cinci ori mai multi votanti USRPLUS decat telespectatori ai lui Gâdea”, concluzioneaza Mateescu.

Postarea integrala a sociologului:

"Toată discuția privind prezența unui politician sau altuia la Antena 3 trebuie completată, aș zice eu, cu ceva. Și anume identitatea grupurilor care se uită la Antena 3.

Vorbim în primul rând de un grup de oameni cu vârsta peste 55 de ani. În 2012 erau 59% din audiența postului. Acum sunt 82% (detalii în comentarii). Trei cincimi din acești 82% au peste 65 de ani și mai participă probabil la acest ciclu electoral și gata. Ei sunt generația care a luat un șut în dinți de la istorie. În anii '90 s-ar fi putut adapta dar economia era terci. În 2007 s-a intrat în UE dar pentru ei era prea târziu. Nu mă satur să explic că România a pierdut al treilea război mondial, unul economic, alături de celelalte țări comuniste; această generație sunt echivalentul soldaților traumatizați din tranșeele primului război mondial care rătăceau supărați și indignați prin Germania anilor '20. Până și dilemele sunt aceleași: "pentru ce-am trăit? de ce e țara asta altfel de cum o vreau eu? de ce nu primesc respect?".

Mai multe pe acest subiect, pe comisarul.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
rares
18 Jun 22:02
Daca sunt atat de neimportanti de ce atata grija si atentie sa nu se mearga la acest post...Pe Basescu l-am inteles de ce indemna frenetic sa nu se uite oamenii la postul asta...In fond de unde atata frica si groaza?! Dimpotriva ..,.m-as duce fara nici o teama ...daca sunt un om onest ! Pentru ca felul in care ma percep spectatorii nu poate fi afectat de locul unde ma aflu ..,Iar remarca cu varsta publicului este o prostie si mai mare...asta chiar este o manipulare !
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
18 Jun 18:40
...HAZNALELE LUI VOICULESCU SI GHITA,INFRACTORI NOTORII,MAI NOU SI GUSA TV,DE 30 De ani ne mint si dezinformeaza CU BUZELE MOI in popourile puterii,oricare ar fi ea,,doar descendenta DE LA MOSCOVA SI BUDAPESTA S fie,,,savuroase popouri,,,,,
Răspunde
0 0
Cristi21
18 Jun 17:52
Corect, așa am fost târati în mocirlă 30 de ani de mediocritatile comuniste, obligate să facă măcar opt clase pentru a putea deține o funcție de conducere în partidul comunist. De javrele de la antena 3 se știe niște fomisti mincinoși precum patronul lor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?