Cine e cea mai bogată femeie din lume? La 16 ani muncea în fabrică, acum e un FENOMEN mondial

 
Cea mai bogată femeie din lume
Cea mai bogată femeie din lume

Cea mai bogată femeie din lume a crescut la o fermă și a a fost nevoită să lucreze în fabrică încă de la 16 ani, fiind singura dintre frați care a urmat liceul, scrie Business Magazin.

Zhou Qunfei a fondat Lens Technology, o companie producătoare de ecrane pentru telefoane mobile și tablete care a ajuns în prezent la vânzări de 2,35 miliarde de dolari și peste 90.000 de angajați, potrivit presei internaționale.

Cândva o simplă muncitoare în fabrică, Zhou Qunfei a devenit anul trecut cea mai bogată femeie din lume, cu o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari, după ce fosta ocupantă a locului 1, Elizabeth Holmes, și-a pierdut întreaga avere, potrivit Time.com.

Compania lui Qunfei este evaluată astăzi la 11 miliarde de dolari. Mult timp aflată în umbră, Qunfei a devenit cunoscută publicului larg după listarea la bursă a companiei sale, în martie 2015. Aceasta a înregistrat atunci o creștere spectaculoasă a acțiunilor, de peste 300%, la debutul pe piața de capital. Mai mult decât averea sa impresionantă, evoluția carierei sale are o poveste demnă de filmele hollywoodiene, scrie Business Magazin.

„Este probabil cea mai de succes femeie din lume”, a declarat Rupert Hoogewerf, editorul site-ului Hurun, care se ocupă de urmărirea celor mai bogați oameni din China. „Este vorba de o persoană pe care nimeni din lume nu o știa pe această vreme anul trecut, e o poveste fenomenală”, spunea Hoogewerf în 2015, imediat după listarea la bursă a Lens Technology.

Zhou Qunfei a fost ultimul dintre cei trei copii ai unei familii sărace din provincia chineză Hunan. Mama sa a murit când ea avea doar cinci ani, iar tatăl său, un fost soldat, era parțial orb și cu o mână accidentată. Așadar, condițiile au determinat-o să muncească cot la cot cu tatăl său și cei doi frați în agricultură și creșterea animalelor, în principal pentru subzistență. În tot acest timp, Zhou a fost singura dintre frați care a urmat liceul, reușind să fie și un elev model, după spusele profesorilor săi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?