Cine crede că va scăpa după decizia Curții Constituționale?

 

Dosare mari care au făcut celebră în întreaga lume lupta anticorupție din România ar putea fi rejudecate după decizia Curții Constituționale.Printre cei care ar putea să vadă o speranță după decizia de azi se numără Liviu Dragnea, Elena Udrea, Alina Bica, Dan Șova, Dorin Cocoș sau Gheorghe Ștefan Pinalti. Adică toate dosarele în care completele de cinci judecători au pronunțat decizii definitive de condamnare.

Liviu Dragnea, condamnat în februarie 2017 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului ar putea să redevină un om cu cazierul curat. Liviu Dragnea anunțase încă de la începutul anului trecut că are de gând să conteste decizia cu orice preț. Acum, cu un guvern capabil să formuleze o astfel de contestație la CCR și cu judecători constituționali care au făcut parte din partidul pe care îl conduce, și-a văzut visul împlinit.

Și Elena Udrea va putea să ceară rejudecarea printr-o cale extraordinară de atac. Ea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia A venit în iunie 2018 în condițiile în care fostul ministru al dezvoltării era în Costa Rica de aproximativ jumătate de an.

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica acum colegă de arest cu Udrea în Costa Rica, ar putea cere și ea rejudecarea condamnării.

Și Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan – Pinalti, Gabriel Sandu din lotul Microsoft au fost condamnați tot de completul de cinci judecători după 2014. Dan Șova, condamnat în dosarul CET Govora la trei ani de închisoare cu executare ar putea și el să-și pună speranța într-o rejudecare.

În toată această ecuație, ghinionist este Adrian Năstase. El a fost condamnat în ianuarie 2014, iar decizia Înaltei Curți privind completele de cinci judecători datează… din februarie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nu impărțiți justiția in buni si raăi,toata e la fel de bună !
08 Nov 05:42
Protestez cu multa energie,domnilor care scrieti acest compediu,ce demon va îndemnă să credeti ca numai completele din care face parte un securist,condamnă corupția ?Judecatorii toti,si cei de la Cluj,ar trebui sa sara revoltati de afirmatia că ei nu sunt incapbili să judece fapte de corupție,dacă sun alesi aletoriu ! As cere si procurorilor sa se pronunte,dar ei au acum probleme cu propria lor curupție,care o judeca presa cu orienatre de sus !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?