5 lucruri la care oamenii nu sunt atenți când își plimbă câinii cu mașina

 

Dacă ai un prieten patruped canin, atunci știi că aceștia adoră călătoriile cu mașina. Însă, chiar dacă sunt o companie grozavă pentru drum, nu e întotdeuna ușor, deoarece energia acestora te poate distrage în timp ce conduci.

Din acest motiv, dar și pentru siguranța câinelui tău, este important să-ți iei câteva precauții de bază, cum ar fi:

Cumpără-i câinelui tău o centură de siguranță

Există o centură de siguranță concepută special pentru transportul câinilor cu mașina, al cărei preț variază în funcție de calitatea și mărimea patrupedului tău. Astfel, animalul tău de companie va fi în siguranță pe parcursul călătoriei iar tu te poți concentra la condus.

Poți opta și pentru cușcă, în locul centurei de siguranță

Dacă este de talie mică și plin de energie, atunci cu siguranță centura de siguranță nu e o opțiune pentru câinele tău. În schimb, poți folosi o cușcă. Chiar dacă ești împotriva cuștilor pentru animalele de companie, e bine să te gândești că acestea le pot asigura o siguranță foarte mare în timpul călătoriilor cu mașina.

Asigură-te că există un spațiu delimitat între tine și câinele tău

Dacă totuși nu vrei sub nicio formă să utilizezi o cușcă, mai există un truc pe care mulți îl recomandă. Este vorba despre un grilaj din acela cum vezi în filme la taxiuri, cu ajutorul căruia poți evita ca patrupedul să te distragă de la volan.

Fă mai multe opriri, mai ales la drum lung

Pe timpul unei călătorii, câinele are nevoie gustări, apă, să se joace cu jucării sau să alerge. Așa că pauzele dese sunt binevenite pentru a rezolva aceste aspecte. În plus, câinele tău poate alerga câteva ture, ceea ce-l va ajuta să-și elimine energia.

Temperatura din mașină trebuie să fie potrivită și pentru câinele tău

Nu poți să iei câinele cu tine oriunde, așa că uneori o să-l lași în mașină să te aștepte. Dar ai face bine să nu fie un moment prea lung de așteptare, mai ales dacă e foarte cald afară.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?