Chirurg de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", arestat în dosarul mitei pentru operaţii

Surpriză inedită în noaptea de Ajun la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu
Surpriză inedită în noaptea de Ajun la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu

Medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, a fost arestat preventiv, în timp ce anestezistul Florin Rusu va fi cercetat, în continuare, în libertate în dosarul mitei pentru operaţii, potrivit deciziei definitive luate luni Curtea de Apel Bucureşti.

Cei doi medici au fost reţinuţi, în 9 aprilie, pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea, dispunând însă interdicţie de a părăsi localitatea pentru cei doi.

Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti, iar judecătorii au stabilit definitiv, luni, ca Ozsvath să fie arestat preventiv, în timp pentru colegul anestezist al acestuia a fost menţinută interdicţia de a părăsi Capitala.
Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath este acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii.

"S-a reţinut că, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2013, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra pacienţilor minori C.A.M., C.V.G. şi G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Ştefan a primit câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3.076 de lei", au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Anchetatorii l-au reţinut pe medicul anestezist Florin Rusu pentru că ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operaţii.

"Totodată, s-a reţinut că, în ziua de 08 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", au mai arătat procurorii.

Cercetările în acest caz au fost făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?