Chirii cu 20% mai ieftine la spaţiile pentru birouri

 
Foto: tcmtv.ro
Foto: tcmtv.ro
Scăderea preţurilor din domeniul imobiliar nu i-a ocolit nici pe afacerişti, care au putut închiria spaţii de birouri la preţuri mult mai mici. Chiriile pentru aceste spaţii au scăzut cu până la 20 de procente anul trecut, iar specialiştii estimează că preţurile vor continua să scadă în următoarea perioadă.

Spaţiile de birouri nu au fost ocolite de principala consecinţă a crizei financiare, scăderea preţurilor, iar de la începutul anului, chiriile au suferit ajustări cu 15-20%, potrivit consultanţilor imobiliari ai companiei EuroMetropola.

Cele mai mari scăderi de preţuri au apărut în cazul imobilelor care oferă suprafeţe foarte mari, pentru care este mult mai dificil să găseşti acum un chiriaş. În plus, pentru spaţiile închiriat pe termen lung, preţurile se negociază, iar suma plătită de chiriaş ajunge să fie mult mai mică.

"În zona Muncii, un spaţiu de 1.500 euro/mp, cu acces la bulevard, se închiriază acum cu 10 euro/mp, iar în zona Dorobanţi, preţul unui office space de 1.100 mp a ajuns la 19 euro/mp", exemplifică Adrian Marinescu, Partner Manager EuroMetropola.

Totuşi, închirierile de spaţii pentru birouri continuă să fie domeniul cel mai puţin afectat de criză. "Piaţa spaţiilor de birouri nu este blocată, motivele celor mai multe tranzacţii sunt fie relocarea companiilor în spaţii mai mici şi implicit mai ieftine, fie subînchirierea unei părţi dintr-un birou. Este o perioadă în care multe companii se gândesc la reorganizare, la diminuarea şi eficientizarea costurilor, ceea ce în anumite cazuri implică şi schimbarea sediului”, precizează Adrian Marinescu.

Pentru cei care au afaceri mai mici, închirierea unui spaţiu într-un office building este mai dificilă, pentru că aceştia ocupă până în 200 de metri pătraţi. Ei tind să se orienteze către spaţii în vile,adaptate cerinţelor lor. Şi aceştia sunt avantajaţi de scăderea preţurilor. "Dacă anul trecut cu 16 euro/mp nu te puteai orienta decât într-o zonă periferică, acum poţi aspira la o zonă centrală", subliniază reprezentantul EuroMetropola.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?