Chirac: "Bine aţi venit, dragi concetăţeni europeni!"

 


Preşedintele francez Jacques Chirac a urat bun venit noilor concetăţeni europeni, într-un mesaj televizat adresat duminică românilor şi bulgarilor.

"Dragi prieteni din România şi Bulgaria - de-acum dragi concetăţeni europeni -, pentru voi şi pentru noi este un moment istoric. De mâine vom împărţi, din nou, aceeaşi istorie şi acelaşi destin. În numele Franţei şi al tuturor francezilor, vă doresc bun venit în Uniune!", a declarat Chirac în această intervenţie al cărui text a fost dat publicităţii de Preşedinţia franceză.


Subliniind că Franţa a susţinut întotdeauna ambiţia europeană a celor două ţări, preşedintele francez consideră că românii şi bulgarii se alătură "în mod natural familiei lor, Europa".

"Primindu-vă, vechile rupturi care răneau continentul nostru au dispărut, în sfârşit. Sofia, Bucureştiul sunt din nou capitale ale Europei", a declarat cu satisfacţie şeful statului francez. "Succesul vostru este şi cel al Uniunii Europene, care a reuşit astăzi cea de-a cincea sa extindere", a adăugat Chirac.

Bucureştiul a găzduit în septembrie sommet-ul Francofoniei, iar Chirac a reamintit că odată cu aderarea la UE a României şi Bulgariei statele membre ale Francofoniei devin majoritare în cadrul Uniunii Europene.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?