Chinezul Yin Yuguo, cetățean de onoare post-mortem al Bacăului

 
Chinezul Yin Yuguo, cetățean de onoare post-mortem al Bacăului
Chinezul Yin Yuguo, cetățean de onoare post-mortem al Bacăului

Yin Yuguo, studentul chinez al Universității “Vasile Alecsandri” Bacău, care a sfârșit tragic în urma unui accident stupid în luna ianuarie, va fi declarat Cetățean de Onoare al municipiului Bacău. Titlul îi va fi acordat post-mortem vineri, 15 martie. Atunci va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Bacău, iar proiectul privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare studentului chinez este primul pe ordinea de zi.Yin Yuguo a devenit cunoscut în toată ţara pe 1 Decembrie 2018. Atunci, el a fost filmat de jurnaliştii de la recorder.ro înfofolit în tricolor şi i-a urat României, la 100 de ani, „un viitor strălucit“.

Studentul chinez a murit la sfârșitul lunii ianuarie, în gara Roman. El plecase cu trenul să vadă Cetatea Neamțului, iar imediat după ce a trecut de gara Roman a crezut că a ajuns la Pașcani, s-a speriat și a sărit din tren. În cădere, Yuguo s-a lovit cu capul de o bornă kilometrică și a murit pe loc.

Sursa: realitateadebacau.net

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?