Chinezii se laudă cu cea mai tare inovație: Apple și Samsung n-au nimic la fel

 

Camera de selfie ascunsă sub ecran este o soluție mult mai elegantă decât ecranul cu decupaj sau cu gaură. În curând, acesta va deveni cel mai folosit design, dar până atunci chinezii se laudă că ei au un astfel de telefon. 

Cei de la Xiaomi au spus că pentru moment „explorează această posibilitate" de-a ascunde camera de selfie sub ecran și au un concept destul de bun. Xiaomi este cunoscută pentru produsele experimentale și este posibil să vedem de la ei un asemenea produs la începutul anului viitor.

Astfel, ecranele cu găuri sau cu decupaje vor dispărea în curând. În aproape un an e probabil să vedem noua tehnologie pe piață. Camerele foto vor putea fi ascunse în display, astfel încât nu va mai fi necesar decupajul ecranului.

Wang Xiang, vicepreședinte senior al Xiaomi, a explicat pe Twitter cum funcționează tehnologia. Pentru această tehnică de la Xiaomi, camera este încorporată în partea de sus a dispozitivului, ca de obicei.

În loc de a decupa ecranul în jurul ei sau de a da o gaură, camera este acoperită cu „o sticlă specială". Aceasta devine transparentă când vrei să faci o poză. Când nu activezi camera, acea zonă devine una normală și poate fi afișat conținutul ca în cazul unui telefon obișnuit.

Chinezii de la Xiaomi spun că astfel nu mai este nevoie ca senzorul foto să fie cât mai mic posibil (pentru a avea un decupaj mic). Acest sistem transparent de afișare va permite instalarea unui senzor mai mare. Asta ar putea duce la fotografii de o calitate mai mare decât cele obținute de camerele frontale implementate în crestăturile în formă de picătură. Promisiunea e că în viitorul apropiat vom avea așa ceva. 

Designul actual, cu ecran crestat, a pornit mai mult de la Apple cu iPhone X. Între timp a fost preluat de toată lumea, de la producători mici până la Samsung sau Huawei.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?