CHEFI LA CUȚITE! Doi nevăzători l-au emoționat pe Cătălin Scărlătescu prin felul în care gătesc

 

CHEFI LA CUȚITE! Soții Irina și Andrei Strătilă, sunt nevăzători și au gătit pentru cei trei chefi două preparate care i-au lăsat fără replică. Povestea celor doi soți este impresionantă și demonstrează celor care spun des „nu pot” că se înșală amarnic. Soții nevăzători Irina și Andrei sunt un exemplu de determinare și de luptă continuă cu prejudecățile.CHEFI LA CUȚITE! Irina Strătilă (31 de ani) este din Republica Moldova. La vârsta de trei ani, părinții și-au dat seama că ea nu vede bine, însă nu au putut face nimic pentru a stopa evoluția afecțiunii ei. O bună parte de vreme a văzut în ceață, apoi vederea i s-a atenuat. Acest lucru nu a împiedicat-o să absolve Facultatea de Drept, să obțină Masterul în Drept și să se angajeze ca jurist la Banca Națională a Moldovei. În urmă cu aproape cinci ani s-a mutat în Timișoara, unde a fost solicitată ca expert în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, în vederea accesibilizării universităților pentru persoanele cu handicap. E programator IT, lucrează în Java, gătește în fiecare zi și e implicată într-o multitudine de proiecte pentru sprijinirea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Cândva în viața ei a apărut un Andrei, Andrei Strătilă, cu care a fost coleg în clasa a patra pentru o scurtă perioadă de vreme. Ulterior fiecare a luat-o pe o altă cărare în viață, până în urmă cu câțiva ani când Irinei i s-a propus o colaborare cu un anume Andrei Strătilă, care nu era altul decât fostul ei coleg de școală generală. Andrei era văzător când a întrerupt legăturile cu Irina, însă când s-au regăsit n-a mai avut prilejul să-i poată vedea chipul de adult. „Din păcate, vederea mi-am pierdut-o din cauza unui accident rutier. Am fost lovit de o mașină și din acel an a trebuit să îmi reordonez viațși să îmi găsesc un rost”, a povestit tânărul pentru a1.roAu reluat relația de unde au lăsat-o în clasa a patra, dar au condimentat-o și cu ceva dragoste, pentru ca în toamna anului 2015 să se căsătorească la Chișinău.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?