Primele fotografii din istorie cu faţa ascunsă a Lunii. China a anunţat aselenizarea

 
Chang'e-4, misiune istorică
Chang'e-4, misiune istorică
Chang'e-4, misiune istorică Chang'e-4, misiune istorică Chang'e-4, misiune istorică

China a anunţat că a reușit să aselenizeze cu succes o navă spațială robotizată, Chang'e-4, pe latura ascunsă a Lunii, prima încercare și aterizare de acest timp din istorie.Chang'e-4 fără pilot a coborât pe solul lunar la 10:26 ora Beijingului (02:26 GMT), aselenizarea s-a făcut în Bazinul de Sud-Aitken, informează presa de stat din China, citată de BBC.

Robotul Chang'e-4 deţine instrumente pentru a cerceta geologia regiunii, precum și pentru experimente de tip biologic.

Mass-media de stat din China a numit reuşita robotului Chang'e-4 "o piatră de hotar majoră în explorarea spațială".

În timp ce toate misiunile anterioare au fost pe partea apropiată de Pământ, misiunea Chang'e-4 este prima care ajunge pe partea îndepărtată neexplorată.

Sonda Chang'e-4 a trimis câteva imagini de la suprafața lunii, primele din istorie de pe faţa nevăzută a satelitului natural al Terrei. Nefiind posibilă o legătură directă de comunicare, toate imaginile și datele sunt trimise mai întâi la un satelit separat și apoi transmise de acolo spre Pământ.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?