Cetăţenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru spaţiul Schengen

 

Cetăţenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru a călători în spaţiul Schengen, din 2021. Anunțul a fost făcut de Uniunea Europeană.

Americanii trebuie să posede un paşaport valabil, de un card de credit sau de debit şi de o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System), informează site-ul www.etiasvisa.com. Minorii vor avea nevoie doar de paşaport şi de înscrierea în ETIAS, notează Agerpres.ro.

În prezent, cetăţenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spaţiul Schengen.


"La fel ca şi alte ţări şi regiuni din lume, Europa a decis recent să îşi amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migraţia ilegală şi terorismul", arată site-ul ETIAS.

Comisia Europeană a publicat pentru prima oară în 2016 un raport prin care cere Statelor Unite să renunţe la solicitarea de vize pentru cetăţenii din cinci ţări membre ale UE - Bulgaria, Cipru, Croaţia, Polonia şi România, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toţi cetăţenii europeni trebuie să beneficieze de acelaşi tratament. În iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetăţenii americani. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Groza
09 Mar 15:38
Reciprocitatea este valabila pentru tarile din UE.Sa fim cinstiti ,din cele 5 tari multi ar dori sa plece.Ma refer mai intai la romanii.SU au probleme cu latinii care vor sa raman in SU.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?