Cererea de panouri solare este "pe zero", din cauza blocării Programului Casa Verde

 
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Cererea de panouri solare este "pe zero" din cauza blocării Programului Casa Verde, prin care populaţia şi firmele pot face economii la plata căldurii şi a apei calde prin instalarea de sisteme de energie regenerabilă, potrivit producătorilor şi furnizorilor din domeniu.

"Din noiembrie şi până acum s-a tot făcut ping-pong pe acest proiect. Piaţa de panouri solare este blocată, până nu se demarează programul Casa Verde. Chiar şi instituţiile publice şi firmele private, pensiunile sau hotelurile au amânat decizia de a investi până când nu vor fi siguri dacă statul va lansa programul, care le-ar fi finanţat o parte din proiect", a declarat agenţiei NewsIn directorul de marketing al distribuitorului de centrale termice Baxi România.

"Cererea de panouri solare este pe zero, nu există un interes concret pentru ele, deoarece programul Casa Verde este blocat", a explicat pentru NewsIn reprezentantul producătorului de echipamente pentru energii regenerabile Bardelli Group, Petre Armando Bardelli.


Şi distribuitorului de panouri solare Termo Service 2000 S.R.L. i-a scăzut cererea de montare panouri solare la zero, potrivit reprezentanţilor companiei.

"Anul trecut am avut o cerere de montare pentru 30 de panouri solare. Până acum, cererea de montare şi punere în funcţiune pentru panouri solare a scăzut la zero, din cauza că programul Casa Verde a fost oprit", a declarat agenţiei NewsIn expertul tehnic extrajudiciar al Termo Service 2000 SRL, Florin Cetăţeanu.

Programul Casa Verde, prin care populaţia şi firmele pot face economii la plata căldurii şi a apei calde prin instalarea de panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de energie regenerabilă, va începe cel târziu la final de martie, după cum a declarat la sfârşitul lunii februarie purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Dragoş Năcuţă.

"Ghidul de finanţare a programului Casa Verde a fost modificat pentru a rezolva toate neajunsurile pe care ministrul Nemirschi le-a semnalat anterior", a precizat Dragoş Năcuţă. Finanţarea programului a fost menţinută neschimbată, la 520 milioane lei, însă beneficiarii care vor avea prioritate vor fi instituţiile de stat - şcoli, spitale, cămine de bătrâni, precum şi asociaţiile de locatari.

Ministrul de resort Nicolae Nemirschi anulase printr-un ordin semnat pe 10 februarie Ordinul fostului ministru al mediului şi dezvoltării durabile nr. 1339/2008 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?