Cercetătorii cred că au un răspuns la sentimentul de îndrăgostire

 

Oamenii de știință au descoperit ce se întâmplă cu adevărat în corpul tău atunci când te îndrăgostești. Se pare că pe lângă, fluturii din stomac, mâinile transpirate și sentimentul de fericire instant, mai există o serie de schimbări care au loc în corpul tău.

De exemplu, atunci când te îndrăgostești, zonele din creierul tău responsabile cu plăcerea și recompensele sunt inundate de neurochimicale precum dopamina și oxitocina. Drept urmare, apar anumite răspunsuri fizice și psihologice. Iată o listă cu toate modurile în care corpul tău se schimbă atunci când ești îndrăgostit sau îndrăgostită.

Îți scade tensiunea

Pentru a ține hipertensiunea sub control, specialiștii recomandă sport, o alimentație sănătoasă, medicamente și mai nou iubire. Se pare că oamenii îndrăgostiți au parte de tensiune mai scăzută și risc mai mic de a face boli cardiovasculare, potrivit unui studiu.

Apare starea de liniște sau de neliniște, în funcție de etapa relației

După cum știi orice relație vine la început cu un mare pachet de stres. Potrivit unui studiu nivelul de cortizol, hormonul asociat cu stresul, este mai ridicat la începutul orcărei releții. Însă, în timp ce relația avansează, nivelul de stres asociat cu realația începe să scadă.

Ești mai fericit

Potrivit unui studiu realizat în anul 2005, dopamina te face să te simți mai fericit decât în mod normal. Dopamina este un neurotransmițător care controlează centrul de recompense și cel de plăcere din creier. Astfel, atunci când îți vezi sufletul pereche, în creierul tău se activează două zone asociate cu dopamina, de unde rezultă o veselie molipsitoare.

Simți mai puțină durere

Dragostea pare să aibă proprietăți de reducere a durerii, dacă luăm în considerare rezultatele unui studiu din 2010. Când te uiți la persoana iubită, secțiunile din creier responsabile de procesarea recompenselor se activează, astfel că iubirea devine o distragere care reușește cumva să îți ia mintea de la durere.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?