Centrele de colectare a fierului vechi cumpără şină de cale ferată, deşi este ilegal

 
Foto: bloguresti.blogspot.com
Foto: bloguresti.blogspot.com
Un accident precum cel de luni dimineaţă se poate repeta oricând. Şina de tren a devenit o marfă la mare căutare, aşa că oricine este dispus să îşi încarce conştiinţa, poate face un ban dacă taie bucăţi şi le vinde. Deşi legea interzice, centrele de colectare primesc fără probleme şină ferată.

Centrul de colectare de pe bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari. Curtea e plină de fiare şi de muncitori. Semn că în afacerile cu fier vechi nu e loc de criză.

După cum ne informează şi şeful depozitului, tarifele sunt: 55 de bani kilogramul de fier şi un leu - cuprul. Marfa este vândută extrem de uşor.
La doar un kilometru distanţă este REMAT Vest. Omul pare hotărât să ne lase fără marfă. Nici nu clipeşte când aude de şina de tren.

Şi pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare, abordăm câţiva clienţi din curtea REMAT-ului. Nimeni nu se miră când aude de traficul de cale ferată.

Cei care fură şină de tren pot face până la 18 ani de închisoare.

Citeşte şi Un tren încărcat cu produse petroliere a deraiat la Boju, în judeţul Cluj

Un tren de călători a deraiat în judeţul Dolj. Circulaţia pe calea ferată a fost deviată

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?