Cele mai ridicole 7 mituri despre sex. Al doilea te va face să râzi cu lacrimi

 
Cele mai ridicole 7 mituri despre sex. Al doilea te va face să râzi cu lacrimi
Cele mai ridicole 7 mituri despre sex. Al doilea te va face să râzi cu lacrimi

Din diverse motive, oamenii sunt foarte timizi atunci când vine vorba de discuţiile despre sex. Acest lucrui le-a făcut pe femei în special să continuă să creadă și să transmită o serie de mituri despre sex și idei total eronate despre sexualitate.

Sexul crește șansele unui atac de cord

Pacienții cu boli cardiovasculare sunt îngrijorați că ar putea suferi un infarct în timpul sexului, însă o lucrare publicată recent în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie sugerează că aceștia nu trebuie să se mai îngrijoreze deloc. Cercetătorii au analizat istoricul clinic a 536 de pacienți cu boli de inimă cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani și au constatat că activitatea sexual nu a reprezentat un factor de risc privind atacurile de cord. Doar 7% dintre pacienți au raportat că au făcut sex cu o oră înainte de a avea un infarct, în timp ce 78% au spus că au făcut sex cu mai mult de 24 de ore înainte de atacul de cord.

“Sexul provoacă excitare și stimulează glandele suprarenale”, spune dr. Knapton, directorul British Heart Foundation, adăugând că aceste efecte pot fi intensificate cu un nou partener. “Desigur, după suferirea unui infarct sfătuim să se aștepte între 4 și 6 saptamani până la reluarea activității sexuală. Cei cu insuficiență cardiacă semnificativă, leziuni ale mușchilor inimii sau antecedente de angină severă ar putea avea problem de respirație care să limiteze activitatea lor sexual, de aceea recomandă să discute cu medicii lor, a completat acesta.

Șansele de a rămâne însărcinată cresc dacă stai în cap imediat după ce faci sex

Un studiu publicat în British Medical Journal în 2009 a analizat 400 de cupluri care au fost inseminate artificial și au descoperit că femeile care au rămas întinse timp de 15 minute au avut cu 50% șanse mai mari de a rămâne însărcinate decât cele care s-au ridicat imediat după sex.

“Uterul unei femei este poziționat ușor înainte, așa că, dacă ridicați ușor bazinul în sus și asezați o pernă sub fund, șansele ca spermatozoizii să ajungă la ovare sunt cu mult mai mari”, spune dr. Gabrielle Downey, medic obstretician-ginecolog la un spital din Birmingham.

„După aceea, gravitația nu este atât de importantă pentru mișcările spermatozoizilor, deoarece trompele uterine au mișcări ritmice în interiorul lor care ajută la mișcarea spermei”, explică ea.

Citeşte mai mult pe tabu.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?