Cele mai GROAZNICE Dacii fabricate la Mioveni. Şi comuniştilor le-a fost ruşine cu ele

Internauţii au realizat un top al celor mai urâte Dacii fabricate vreodate: acestea sunt Dacia Liberta şi Estafette. 

Dacia Liberta este acea Dacie hatchback produsă într-un număr destul de redus, din care nu mai avem prilejul să vedem pe străzi în zilele noastre niciun exemplar.

Prin prototipul de Dacia 1300 cu 4 portiere şi haion, în 1987 a luat nastere oficial primul automobil Dacia hatchback, potrivit 4tuning.ro. Prototipul este chiar mai urât decât modelul ce avea să fie produs, până la urmă.

Dacia 1320 a fost prezentata publicului in cadrul Targului International Bucuresti 1987 si pusa in vanzare un an mai tarziu.

Ca să-şi achite unele datorii financiare faţă de francezii de la Renault, Dacia a asamblat în România câteva cutii de viteză pentru utilitara Renault Estafette. Totuşi, la un moment dat, Ceauşescu a vrut să încerce să vândă şi în România o maşină utilitară marca Dacia.

În perioada 1975-1978, la Mioveni, au fost asamblate 642 de autoutilitare numai din peiese franţuzeşti, dar sub marca Dacia, potrivit 4tuning.ro. Acestea n-au avut succesul scontat, iar cveauşescu a decis să lase autoutilitarele în grija celor de la Rocar, ce realizau cunoscutele vehicule TV.

Cum arată Dacia Liberta şi Estafette, în Galeria Foto.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?