Cele mai eficiente metode de a scăpa de gândurile negative

 

Toată lumea trece prin perioade mai dificile, dar nu toți reușesc să-și gestioneze stările și gândurile negative, astfel încât să nu fie afectați pe termen lung. De multe ori, tindem să ne complacem sau să intrăm într-un cerc vicios, lasând gândurile toxice să ne consume și să ne coordoneze mintea, în loc să fie invers, dar pentru orice există un remediu – important este să conștientizăm problema și să decidem că este momentul să-i punem punct.

Chiar dacă este vorba doar de evenimente izolate, care te-au dat peste cap, sau dacă ai o predispoziție către stări negative, este important să știi cum să faci față acestor momente.

Ca să depășești cel mai rapid și fără urme vreun soi de traumă sau pur și simplu un val de pesimism, este important să îți faci un mic plan de acțiune. Astfel te vei responsabiliza și nu vei aștepta să treacă de la sine. Asta nu înseamnă că timpul nu este prietenul tău cel mai bun și că nu trebuie să te înarmezi cu răbdare, ci că trebuie să vii cu mici completări. 

-          Vorbește despre îngrijorările tale

Majoritatea dintre noi crede că e mai bine sau că e un act de bravură să ține relele pentru sine. Nimic mai greșit. A refula îngrijorările și situațiile de stres este o greșeală care ne poate aduce în situații extrem de neplăcute pe plan psihic. A defula - adică a ”deversa” stările negative prin comunicare rezolvă deja o parte din neplăcere.

Împărtășirea cuiva apropiat problemele tale te face să te simți conținut, în siguranță și ascultat. Asta contribuie și la conștientizarea problemei, pe care acum nu o mai poți băga sub preșuleț. Curaj, este un prim pas minunat!

-          Confruntă-te cu una din fricile tale

Cel mai mare inamic al nostru este teama, dacă suntem niște pesimiști convinși. Suntem siguri că se va întâmpla ceva rău, așa că automat ne e frică de câte ceva. În psihologie, însă, există o practică frecventă, denumită expunere. Dacă ocolești o stradă pentru a nu te întâlni cu cineva, dacă iei liftul ca să nu te împiedici pe scări, dacă ai frică de înălțime, se pare că este mai bine să te expui încet încet situației care te stresează și te sperie, până când îți devine indiferentă.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?