Cele mai bune tratamente pentru mâini bolnave

 
Cele mai bune tratamente pentru mâini bolnave
Cele mai bune tratamente pentru mâini bolnave

Mâna este organul cel mai des afectat la accidentele de muncă. Iar în cazul când cineva devine inapt să lucreze din pricina unui asemenea traumatism, se întâmplă adesea ca el să aibă nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Şi pe terenul de sport, dar şi la treburile casnice, mai ales în bucătărie, la tăiatul legumelor, se petrec de multe ori lucruri neplăcute.

Iată câteva din principalele terapii utilizate astăzi în tratarea mâinilor bolnave:

1. Tratamentul medicamentos cu antiinflamatoare şi analgezice, administrate sub formă de tablete sau gel. La inflamaţiile articulare acute, unde este nevoie de un antiinflamator mai puternic, se pot face şi infiltraţii cu cortizon.


2. Terapia manuală pentru întreţinerea mobi­lităţii articulaţiilor, pe care artroza tinde să le anchilozeze. La fel de important este şi drenajul limfatic, prin care se urmăreşte reducerea edemelor formate în jurul articulaţiilor.

3. Administrarea de suplimente cu acid hialuronic şi/sau glucozamină. Acidul hialuronic poate fi de asemenea injectat direct în articulaţia afectată.

4. Terapia cu grăsime sau plasmă proprie. Aceasta constă în introducerea în articulaţia bolnavă a grăsimii sau plasmei recoltate de la pacient. Ele urmează să producă un efect dezinflamator şi totodată o stabilizare şi regenerare a cartilajului, scrie Formula AS.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?