Cele mai bogate 20 de familii germane au pierdut, din cauza crizei economice, aproximativ 40 de miliarde de euro

 
Foto: upwardaction.com
Foto: upwardaction.com
Criza financiară îi afectează şi pe cei bogaţi. Cele mai bogate 20 de familii germane au pierdut, din cauza crizei economice, aproximativ 40 de miliarde de euro. Aceste pierderi nu au afectat plasamentele lor bursiere, informează revista economică WirtschaftsWoche, citată de AFP.
Familiile cele mai înstărite au pierdut, în medie, 30% din patrimoniul lor financiar după vara lui 2007, a declarat Joachim Paul Schafer, consilier pe probleme de gestiune de avere al săptămânalului.

"Este clar acum că actuala criză a cauzat daune destul de mari în marile averi de familie, resimţindu-se mai mult decât ultimele patru sau cinci recesiuni", a afirmat Schafer.


"Unele averi, care au crescut din generaţie în generaţie, sunt ameninţate la fel ca în perioada de hiperinflaţie din Germania, din anii '20", a mai spus consilierul.

În octombrie 2008, 122 de germani deţineau un patrimoniu cel puţin egal cu un miliard de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?