Cel mai slab an din istorie, pentru naţionala de fotbal

 
Mutu şi Piţurcă au fost actorii unor performanţe istorice
Mutu şi Piţurcă au fost actorii unor performanţe istorice

România încheie 2009 pe locul 36 în clasamentul FIFA, după o cădere de patru poziţii în ultima lună. Este cea mai slabă clasare a noastră de când forul mondial întocmeşte o astfel de ierarhie.

FIFA a dat publicităţii ierarhia echipelor naţionale pe 2009, iar reprezentativa României, care a fost antrenată în acest an de Victor Piţurcă şi Răzvan Lucescu, ocupă locul 36. Prima poziţie este ocupată de campioana europeană, Spania.

În ceea ce-i priveşte pe tricolori, aceştia au 745 de puncte şi sunt devansaţi de naţionale precum a Irlandei, Ghanei, Slovaciei, Sloveniei, Australiei sau Bulgariei. Clasarea slabă a tricolorilor este pusă mai ales pe seama prestaţiilor slabe din prima parte a anului, plus ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2010. România a început 2009 pe locul 21 în clasamentul FIFA, iar în februarie a înregistrat cea mai bună clasare (17).

În martie a urmat o cădere de patru locuri, iar în următoarele 4 luni România a staţionat pe locul 28. Iulie, august şi septembrie au înregistrat uşoare fluctuaţii pentru tricolori, iar în octombrie a ajuns pe cel mai slab loc din istoria clasărilor în ierarhia FIFA, 36. Cu toate acestea, am reuşit să ne menţinem în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru CE din 2012, urnă în care tricolorii au ocupat chiar ultima poziţie.

Primele clasate în ierarhia de final a FIFA sunt, în ordine, Spania, Brazilia, Olanda, Italia, Portugalia, Germania, Franţa, Argentina, Anglia şi Croaţia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?