Anul şcolar 2017-2018 este cel mai scurt din ultimul deceniu

Elevii au anul acesta cele mai puţine zile de şcoală din ultimul deceniu. Anul scolar 2017-2018 are 167 de zile de şcoală. La aceste modificari au contribuit cursurile suspendate din cauza vremii nefavorabile, dar şi reorganizarea orelor pentru susţinerea simulărilor de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.Elevii învaţă anul acesta timp de 167 de zile, de-a lungul a 35 de săptămâni de cursuri, scrie portalinvatamant.ro.

Raportat la celelalte tari europene, România este în coada clasamentului în privinţa zilelor de şcoala, după cum o arată raportul Eurydice al Comisiei Europene, cu privire la organizarea timpului de scoala in Europa 2017-2018.

Nici anul şcolar viitor nu va fi unul mai lung. Practic, în condiţii ideale, dacă nu apar alte întrerupero neprevăzute, copii vor avea o zi în plus de şcoală, adică 168, de-a lungul a 34 de săptămâni de cursuri, însumând 168 de zile de şcoală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?