Cel mai mare vulcan din Islanda va erupe în curând

 

Pall Einarsson, un geofizician la Universitatea Islandei a lansat o avertizare fără precedent. Cel mai mare vulcan din țara insulară este pe cale de a erupe.Potrivit Daily Mail, este vorba de Vulcanul Bardarbunga, care se ascunde sub ghețarul Vatnajokull.

Islanda a fost supusă în ultima vreme mai multor cutremure, iar specialistul Pall Einarsson susține că acest lucru înseamnă clar că ”vulcanul se pregătește să erupă”. Anterior, el a mai adăugat că alți trei vulcani ar putea erupe: Katla, Hekla și Grimsvotn.


Chiar dacă toți cei patru vulcani sunt antent monitorizați de geofizicieni, nu se poate prezice cu exactitate se vor erupe, însă aceștia spun că sigur se va întâmpla ”în curând”. 

În 2010, vulcanul Eyjafjallajökull, cu o dimensiune mai mică decât Bardarbunga, a provocat haos în traficul aerian. După erupție, Eyjafjallajökull a aruncat în aer mii de tone de cenușă vulcanică.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?