Cel mai mare constructor auto de pe Planetă. Vezi câte maşini a vândut în 2013

Japonezii, pe locl 1
Japonezii, pe locl 1

Constructorul auto japonez Toyota și-a păstrat poziția de cel mai mare constructor auto din lume în primele nouă luni ale acestui an, în fața rivalilor General Motors și Volkswagen, potrivit cifrelor de vânzări publicate luni, transmite Reuters.

Grupul nipon a precizat că, în perioada ianuarie-septembrie 2013, a vândut un număr de 7,41 milioane vehicule, în creștere cu doar 0,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în condițiile în care creșterea puternică a livrărilor pe piața din SUA (prima sa piață) a compensat scăderea vânzărilor în China.

Vânzările Toyota includ însă și vânzările înregistrate de filialele Daihatsu și Hino, informează Agerpres.

Anterior, grupul american General Motors a informat că în perioada ianuarie-septembrie 2013 a vândut 7,25 milioane vehicule, în creștere cu 4,6% în ritm anual, în timp ce vânzările grupului german Volkswagen au crescut cu 4,8%, până la 7,03 milioane unități.

Cu toate aceste cifrele publicate de grupul german nu includ și vânzările filialelor Scania și MAN, care vând fiecare aproximativ 200.000 de vehicule industriale pe an.

GM a deținut poziția de cel mai mare constructor auto din lume timp de șapte decenii, fiind devansat de Toyota între 2008 și 2010. În 2011, vânzările Toyota au fost afectate de catastrofele naturale din Japonia și Thailanda, astfel că GM a urcat pe primul loc, însă anul trecut Toyota a revenit pe prima poziție.

Pentru ansamblu exercițiului financiar 2013, care se încheie în luna martie 2014, Toyota are drept obiectiv să vândă 9,96 milioane de vehicule, în creștere cu 2% comparativ cu exercițiul 2012.

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?