Cel mai mare coșmar al mediului de afaceri, îndulcit în Parlament

Split TVA
FOTO EXPLICATIE: Split TVA

Deja celebrul proiect legislativ al coaliției de guvernare, așa-numitul Split TVA, în forma aplicată în principal firmelor în insolvenţă, a trecut în Comisia de Buget şi va merge pentru decizia finală, în plen. Votul a fost unul la limită.Votul din Comisia de buget a fost unul strâns, de 11 la 10, urmând ca mâine forma proiectului să intre în dezbatere și vot în Parlament.

Spre deosebire de forma inițială considerată de mediul de afaceri un adevărat coșmar, proiectul care intră în dezbaterea de la Cameră a fost modificat puternic.

Începând ci 1 ianuarie 2018, nu vor mai fi obligate toate companiile să plătească TVA-ul într-un cont separat, ci doar firmele cu probleme, cele aflate în insolvență și rău-platnicii. De asemenea, nici companiile de stat nu ntră sub incidența noii legi.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Alte subiecte pe Realitatea.net

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?