Cel mai căutat cuvânt al anului în dicționarul Merriam-Webster

 

Cuvântul 'cultură' a fost cel mai căutat termen în dicționarul Merriam-Webster în anul 2014, a anunțat luni editura care publică dicționarul, scrie agenția UPI, potrivit AGERPRES.

Compania, cu sediul în Massachusetts, care editează Merriam-Webster, a stabilit că popularitatea cuvântului se datorează numărului mare de căutări care au vizat sloganuri precum 'celebrity culture' (cultura celebrității) sau 'rape culture' (concept atribuit celui de-al doilea curent feminist în care victimele abuzurilor sexuale erau blamate de societate).

'Cultură este un cuvânt pe care ne bazăm din ce în ce mai mult. Ne permite să identificăm și să asociem o idee, chestiune sau grup, cu seriozitate', a declarat Peter Sokolowski, coordonatorul dicționarului Merriam-Webster. 'Vorbim despre cultura unui grup mai degrabă decât să spunem obiceiurile tipice, atitudinile și comportamentele de grup. Credem că folosirea intensă a acestui nou sens al cuvântului cultură este ceea ce a tras atenția oamenilor și a sporit numărul căutărilor'.


'Nostalgie', 'feminism', 'insidios' s-au regăsit în top zece căutări în dicționarul Merriam-Webster.

Luna trecută, 'vape' (a inhala) a fost ales cuvântul anului 2014 de dicționarul Oxford .

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?