CEDO condamnă România, pentru amânarea eliberării unui act

CEDO condamnă din nou România
CEDO condamnă din nou România

Curtea Europeană a Drepturilor Omului sancţionează, din nou, România. Statul român este obligat să plătească despăgubiri de 3.600 de euro unui om de afaceri, deoarece autorităţile au întârziat eliberarea unui certificat de urbanism cu mai mult de 5 ani. Investitorul Marian Turbatu a depus, în februarie 2008, o cerere pentru amplasarea unei centrale eoliene în comuna Mihai Viteazu, din Constanţa. Conform declaraţiei acestuia, oficialii locali i-au cerut şpagă. Pentru că a refuzat să dea curs solicitării, toate iniţiativele i-au fost amânate. Marian Turbatu a acţionat în judecată autorităţile, dar nici în urma deciziilor definitive ale Judecătoriei şi Tribunalului Constanţa acesta nu şi-a văzut planul finalizat.

Între timp, Turbatu a pierdut afacerea, iar CEDO a decis ca statul român să-i plătească despăgubiri, pe care încă nu le-a primit. Pe parcursul demersurilor, investitorul l-a denunţat pe Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în prezent după gretii, informează jurnaliștii de la AdevărulAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?