Ceaţă şi burniţă. Prognoza meteo pe trei zile

 

Vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal la început de decembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va fi noros în jumătatea de nord a ţării, dar numai pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte la munte şi predominant sub formă de ploaie sau burniţă în rest. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. În celelalte regiuni cerul va fi doar temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiuni şi 14...15 grade în sudul Olteniei.

Bucureştenii au parte de încă o zi mai caldă decât ar fi normal, cu cer variabil, vânt cel mult moderat şi în jur de 9 grade la amiază. 

La munte cerul va fi noros şi pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. La amiază vor fi 3 grade la Păltiniş, Predeal şi Semenic, 2 grade la Sinaia,  5 la Stâna de Vale şi minus 2 sus pe vf Toaca.

Joi, cerul va fi noros la deal şi la munte, iar pe crestele montane, trecător, va fulgui. În zonele joase de relief, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse avem parte de ceaţă sau nebulozitate joasă şi izolat, posibil şi burniţă. Vântul va sufla în general slab, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade la Miercurea Ciuc şi 10 grade la Reşita şi Târgu Jiu, poate şi 11 grade în dealurile Olteniei.

În Bucureşti vineri norii sunt prezenţi din când în când, iar vânt va sufla slab. Termometrele vor indica 1…2 grade în zori şi 7..8 la amiază.

Sâmbătă vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal, astfel că temperaturile  maxime vor fi cuprinse între 2...3 grade în depresiuni şi 11 grade în Dealurile de Vest şi Subcarpaţii Olteniei. Cerul va fi noros în nord şi vest, unde cu totul izolat va ploua slab. În restul ţării cerul va fi variabil, dar în zonele joase de  relief, local, se vor semnala ceaţa sau nebulozitate joasă, posibi şi burniţa. Vântul va sufla cel mult moderat.

Bucureştenii au parte de o zi de sâmbătă caldă, cu 9…10 grade la amiază şi vânt în general slab.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?