Ceaiul de sunătoare îţi poate face mai mult rău decât bine. Avertismentul medicilor

 
Ceaiul de sunătoare îţi poate face mai mult rău decât bine. Avertismentul medicilor
Ceaiul de sunătoare îţi poate face mai mult rău decât bine. Avertismentul medicilor

Sunătoarea este una dintre cele mai utilizate plante de leac, principiile sale active şi proprietăţile terapeutice fiind studiate amănunţit. În scop medicinal se foloses florile care trebuie culese în zile uscate şi însorite, din iunie şi până în septembrie, prin tăiere cu foarfeca. Plantă se usucă într-un loc bine aerisit şi întunecos, întinsă în strat subţire, pe hârtie sau pânză şi se păstrează în pungi de hârtie ori săculeţi de pânză în locuri uscate şi întunecate.

Ce contraindicaţii are ceaiul de sunătoare:

Începerea, că şi oprirea unui tratament cu sunătoare trebuie făcute gradat, în doze crescătoare, respectiv descrescătoare.

Este fotosensibilizatoare, deci pe durata tratamentului se evita expunerea la soare.

Singurul ceai care distruge celulele canceroase în 48 de ore. Uite cum se prepară

În asociere cu diferite medicamente (antidepresive, antiastmatice, hipotensive, hipocolesterolemiante, contraceptive orale) poate diminua efectul terapeutic al acestora, deci nu începeţi un tratament cu sunătoare, în cazul în care urmaţi şi un tratament clasic, decât după ce aţi cerut sfatul unui fitoterapeut.

Ceaiul care te scapă rapid de grăsimea de pe burtă

În caz de administrare prelungită (peste 2-3 luni fără pauze) pot apărea reacţii averse: colici, diaree, nevralgii, tulburări de somn, alergii cutanate, anxietate, disfuncţii erectile, gură uscată, migrene.

Femeile însărcinate, dar şi cele care alăptează trebuie să evite tratamentele cu sunătoare. La fe şi persoanele cu sindrom bipolar sau Alzheimer.

Uimitor! Află cât de benefic este ceaiul de ceapă

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?