Revoltător. Pensionarul îmbogățit de PSD, cea mai mare pensie de stat din UE

 
Pensie uriasa
Pensie uriasa
Pensie uriasa Pensie uriasa

Cum face guvernarea PSD echitate socială: cea mai mare pensie din România a crescut în anul 2018 cu aproximativ 50% ajungând de la 34.700 lei la 51.334 lei! Este cea mai mare pensie de stat din UE.La începutul lunii august 2018, din informațiile furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), si prezentate de Bugetul.ro, cel mai bine plătit pensionar din România avea o pensie specială brută de 56.816 lei (12.250 euro).

Asta după ce și anterior majorării pensiei sale argeșeanul care a condus Penitenciarul Colibași avea o pensie record pentru România 34.700 lei (aproximativ 8600 euro). Deci pensia i-a explodat în doar zece luni.

Din totalul de 56.816 lei – pensia brută - 3.609 lei provin din contribuția obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (BASS).

Restul de 53.207 de lei sunt suportați din Bugetul de Stat (BS), adică din banii contribuabililor.

Din informațiile pe care le deține Realitatea Financiară, acum, respectivul pensionar are cea mai mare pensie de stat din Europa a unei persoane care nu a deținut demnității în statul respectiv sau în instituții eminamente bugetare de referință, cum ar fi Curtea Constituțională.

În Europa pensii de stat mai mari de decât favorizatul sorții din România au doar foștii demnitari, cum sunt președinții statelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?