Cea mai bună valoare înregistrată de leu în 2008 a fost în luna august

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Leul a trecut prin momente grele în jungla economică a lui 2008! În ianuarie, moneda europeană a pornit la drum la un curs de 3 lei şi 59 de bani şi a continuat să crească, aşa că în martie atingea o valoare de 3 lei şi 72 de bani.

Lunile de vară i-au adus un plus de putere monedei naţionale. Cea mai scăzută valoare a monedei unice s-a înregistrat în august, când Banca Naţională a României afişa o cotaţie de 3 lei şi 52 de bani.

În toamnă însă, semnele crizei economice şi financiare au început să-şi pună amprenta pe moneda românească. Investitorii au fost îndepărtaţi de ratingurile negative acordate României, iar leul a început să piardă rapid teren. Aşa se face că în ultima lună din 2008 moneda europeană a atins cel mai mare preţ din ultimii patru ani, adică peste 3 lei şi 99 de bani la 29 decembrie.

Din păcate însă, nici 2009 nu se anunţă prielnic monedei naţionale. Previziunile analiştilor arată că euro va atinge un maxim istoric de 4 lei şi 20 de bani în primele luni ale noului an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?