Ce spune Tăriceanu despre desecretizarea protocoaleor SRI-DNA: Frăție nesănătoasă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, într-o conferinţă de presă la Arad, că salută acceptul SRI de a desecretiza protocolul încheiat în 2009 cu Parchetul General. În opinia şefului Senatului, a existat o "frăţie nesănătoasă" între procuratură şi Serviciu care a încălcat democraţia."Cred că este un gest binevenit şi bineînţeles cred că lucrurile trebuie duse până la capăt, adică această frăţie care a funcţionat, nesănătoasă, împotriva principiilor general acceptate de funcţionare a unei societăţi democratice, separaţia puterilor în stat, neimplicarea serviciilor de infomaţii în ceea ce ţine de activitatea poliţiei judiciare. Lucrurile acestea trebuie lămurite şi puse în ordinea firească şi salut aici curajul presei de a scoate la lumină aceste abuzuri, aceste derapaje grave de la principiile de funcţionare ale normelor democratice. Până la urmă trebuie să înţelegem cu toţii, şi aici văd o anumită nedumerire chiar şi de la cei care sunt în Parlament, deputaţi şi senatori care nu înţeleg că instituţiile sunt în slujba cetăţeanului, nu invers şi că în centrul arhitecturii constituţionale trebuie să stea cetăţeanul, cu drepturile şi libertăţile lui care trebuiesc garantate, respectate, protejate", a declarat, vineri, Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul filialei ALDE Arad.

Preşedintele ALDE a adăugat că dezvăluirile din mass-media cu privire la aranjamentele lui George Maior şi Florian Coldea din campania electorală din anul 2014 sunt o dovadă a statului paralel.

"Cred că este necesară însănătoşirea climatului politic din România pentru că zi de zi vedem dezvăluri care pe mine mă îngrozesc. Am citit ieri despre aranjamentelor făcute în campania electorală din 2014 cu complicitatea, nu complicitate deoarece pare aşa o acţiune nevinovată, cu implicarea directă a lui Maior şi a lui Coldea în aceste aranjamente. M-a întrebat odată un ziarist «ce este aceea stat paralel». Păi asta este statul paralel, aranjarea unor instituţii şi funcţionarea lor în mod ocult la vremea respectivă, astăzi lucrurile ies la suprafaţă, prin care instituţii legitime şi reprezentative ale statului, votate de cetăţeni, sunt de fapt numai de decor şi deciziile se iau în altă parte", a completat Tăriceanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?