Ce spune Isărescu despre intrarea României în Zona Euro

 

Intrarea României în zona euro ''nu este o opţiune, este o obligaţie'', a afirmat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, el punctând însă că acest pas trebuie făcut cu atenţie, doar când ţara noastră, "o ţară cu mari discrepanţe", îndeplineşte anumite condiţii."Bucureştiul... să ştiţi că, dacă s-ar decupa să zic, Ilfovul poate să intre în maximum un an şi jumătate sau doi ani. Cam toate condiţiile sunt îndeplinite pentru Bucureşti şi zona Ilfov", a spus guvernatorul Băncii Naţionale a României, care a detaliat că această parte a ţării ar avea PIB-ul pe cap de locuitor şi puterea de cumpărare adecvate. Totuşi, a punctat el, România este "o ţară cu mari discrepanţe, cu infrastructuri care nu se leagă". "E o problemă majoră", a spus Isărescu, citat de agerpres.ro.

 Întrebat de perspectiva intrării ţării noastre în zona euro, el a subliniat că "intrarea în zona euro nu este o opţiune, este o obligaţie"."Nu s-a stabilit un termen. În ceea ce priveşte rapiditatea, este şi o decizie politică", a nuanţat el.

Pentru România el nu vede "altă opţiune", spune Isărescu, deşi a comparat zona euro cu "o casă care nu este terminată", făcând referire la o declaraţie a unui fost guvernator al Băncii centrale a Poloniei care a spus, la momentul în care se punea problema ca Polonia să adopte moneda euro, că "nu are rost" ca ţara sa să se grăbească să intre "într-o casă care este în flăcări".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Paul Baumer
14 Jun 21:48
Chiar nu există modalitatea de a interzice stațiile radio pentru autoturisme sau măcar introducerea unei taxe serioase lunare sau anuale pentru descurajarea celor care le folosesc numai pentru a conduce fără a respecta legile, pentru că modul în care se conduce în România arată rămânerea în urmă a populației față de occidentali cu sute de ani.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?