BOR: Referendumul nu are o conotație religioasă

 

Prin referendumul din 6-7 octombrie se va limpezi noțiunii de căsătorie, ca instituție civilă într-un stat, fără legătură cu cununia religioasă, atrag atenţia reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție este de fapt un exercițiu al limpezirii noțiunii de căsătorie.

Bănescu spune că ar fi o gravă eroare ca acest referendum să fie politizat: "tema referendumului, care e căsătoria, nu poate fi politizate. Cei care încearcă s-o politizeze sunt perfect criticabili și se situează într-o poziție total dezavantajoasă moral pentru ei".

„Specific cu maximă sinceritate și obiectivitate: acest referendum nu are ca finalitate redefinirea familiei, cum în mod tendențios și manipulatoriu e titrat adesea, ci limpezirea noțiunii de căsătorie, căsătoria fiind o instituție civilă într-un stat. Nu vorbim de cununie religioasă, deci nu se poate vorbi de o conotație religioasă a acestui referendum.

Vorbim de limpezirea noțiunii de căsătorie ca instituție venerabilă și absolut validă, care a fost mereu destinată uniunii dintre un bărbat și o femeie în fața legiuitorului, în fața statului", a declarat Bănescu, la un post TV.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
19 Sep 19:41
popimea platita din taxe nu vrea mai degraba un referendum referitor la avorturi ? EI nu aud urletele copiilor exterminati ? Duhul Sfint ii lasa sa doarma linistiti linga preoteze ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?