Ce spune Băsescu despre nominalizarea lui Gîrbovan la Ministerul Justiției

 
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Judecătoarea Dana Gîrbovan este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gîrbovan urmează să o înlocuiască pe Ana Birchall, dacă o va accepta președintele Iohannis. 

Decizia numirii Danei Gîrbovan a fost luată în ședința Comitetului Executiv al PSA care a avut loc vineri, 23 august.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu vede o problemă în aducerea judecătoarei Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției pentru că este competentă și a avut "reacții echilibrate" în spațiul public.

Totodată, fostul președinte a mai subliniat că, prin înlăturarea Anei Birchall, PSD a pierdut multă credibilitate în fața SUA pentru că aceasta era foarte bine văzută în State. Băsescu a mai spus că, în opinia sa, Birchall a fost înlăturată pentru că este o figură "cu care nu se poate negocia" și că ar fi fost tranșantă în implementarea rapoartelor GRECO:

"Dar nici absolutismul acesta al preluării a ceea ce au scris experții europeni după principiul noi muncim, nu gândim, nu e bun", a mai spus Băsescu la Digi24.

Citește și: EXCLUSIV REALITATEA.NET | Anunțul făcut de Dana Gîrbovan, posibil ministru al Justiţiei. Răstoarnă tot ce s-a știut

Cu ce ar vrea Gîrbovan să înceapă la minister?

"Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate", e mesajul Danei Gârbovan.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Luați o pauză ,bre,vă fuge muntea spre abis..
24 Aug 16:11
Dl Cioooma Rosssie de unde dracului,să ierați,ați învățat atâtea adjective ?Unele cuvinte sunt prea mari să le înțeleg : „Sabotori care au CONSPIRAT si MANIPULAT poporul roman !!! Sint aceileasi/ se iartă ,grafia e de vină/ brute care de 30 de ani IGNORA situatia statului si promovea...”N-ați putea lua o pauză .vă asezați gândurile și apoi ne spuneti daca trădează presedintele meu,dl Laios Orban sau prim ministru ?Că asa devalma ne crede lumea nebuni ,zău asa..
Răspunde
0 0
Cioooma Rosssie !!!
24 Aug 15:47
Cind vedem TRADAREA si SABOTAREA STATULUI penalizata asa cum ar trebui !??? Avem 30 de ani de analizat si citeva mii de tradatori si sabotori care au CONSPIRAT si MANIPULAT poporul roman !!! Sint aceileasi brute care de 30 de ani IGNORA situatia statului si promoveaza inapoierea, coruptia, hotia, crima, ...
Răspunde
0 0
Udrea
24 Aug 15:39
Un imbecil.
Răspunde
0 0
Ce viașă scurta a avut si dna Birchal,nici nu s-a vărut ca era condusă depededincolo !
24 Aug 05:45
Poate ajunge ministru dna Gârbovan și introduce in cp infracțiunea de huliganism politic,prin care sa fie pedepsite minciunile,violența verbală si scrisă ,atacul fizic la personalități în scopul de a le compromite politic.Apoi ,ce zice doamna ,inteleg că intervenția in justiție o făceau serviciil/la idemnul ciu,a CIA sau de la noi ?,ca nimeni n-a acuzat PSD ca a decis arestarea dlui Dtagnea pentru fapte inventate.Si mai e o chestiune,domnilor blogisti ,drepturile omului nu se opresc la demnitari.Cât priveste independența ministrului de justiție față de politică e un bluf,poporul alege parlamentul ,care face politica penală,inclusiv decide gratierea si amnistia,fără ură și incrâncenare.Ministrul justiției nu are căderea sa dea aprecieri politice deciziilor parlamentului,el trebuie să vegheze la respecatrea legii si suveranității poporului , chiar față de atacurile stranii ale UE ca contiuarea războiului rece.
Răspunde
0 0
Georgi
23 Aug 21:58
Birchall a dat dovada de verticalitate.Iar dacă e apreciata și în străinătate cu atât mai bine.Un minus pt Garbovan dacă nu accepta recomandările GRECO sau comisia de la Veneția. Dintre cele 2 deși face parte din PSD de preferat Birchall.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?